Andere route trekkers Hedel

Hedel - ZLTO Maasdriel en LTO Noord Bommelerwaard verzoeken provincie Gelderland om de Baronieweg (N831) in Hedel open te stellen voor landbouwverkeer. Dit zou de verkeersveiligheid op de Prinses Beatrixstraat verbeteren.


De twee afdelingsbesturen hebben vorige maand in een brief aan de provincie gezamenlijk hun wensen voor de aanpassing van de verkeerssituatie kenbaar gemaakt.
Het spoorviaduct over de Prinses Beatrixstraat is na metingen door de gemeente te laag bevonden. Agrarische producten zoals hooi, stro en maïs die van de transportwagens afschuren onder het viaduct, zorgen voor overlast bij omwonenden.
Ook zijn deze landbouwvoertuigen zo groot en snel dat ze volgens de afdelingsbesturen van ZLTO Maasdriel en LTO Noord Bommelerwaard beter over de Baronieweg kunnen rijden.
Op deze provinciale weg N831 die het kerkdorp aan de noordwestelijke kant omsluit, levert het zware landbouwverkeer bovendien veel minder gevaar en overlast op voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en bromfietsers.

Geluidsoverlast

Daarnaast zorgen snelheidsbeperkende objecten als verhoogde plateaus en drempels op de Prinses Beatrixstraat voor geluidsoverlast voor de omwonenden als de zware landbouwvoertuigen eroverheen rijden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer