Dijksma: kiloknallers moeten uitgebannen

Het stunten met vlees moet worden uitgebannen. Het is een zorgelijke zaak dat het aantal kiloknallers in de supermarkten stijgt. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken woensdag in een reactie op een onderzoek van de stichting Wakker Dier.

Dijksma%3A+kiloknallers+moeten+uitgebannen
© Agroli Group

Wakker Dier stelt dat het aantal stunts met goedkoop vlees weer stijgt. Dijksma vindt dat het gestunt met vleesprijzen geen recht doet aan de boer, die een eerlijke prijs verdient.

'Bovendien remt het ons in de activiteiten die we op het gebied van dierenwelzijn ontwikkelen en waarmee Nederland zich als land kan onderscheiden. Dat is zonde', stelt Dijksma. 'Ik zal blijven hameren op het verduurzamen van de vleesproductie in overleg met de supermarkten.'

Consument bepaalt

Dijksma geeft aan dat het uiteindelijk wel de consument is die de doorslag geeft. Koopt die geen kiloknallers en is hij bereid meer te betalen voor een stukje vlees, dan zullen kiloknallers voor supermarkten sneller minder interessant worden, stelt Dijksma.

Volgens Wakker Dier stunten de supermarkten weer vaker met goedkope vleesaanbiedingen. Bovendien steeg het aantal kiloknallers vorig jaar met 19 procent.

Dat is volgens de stichting niet in overeenstemming met afspraken die met het kabinet zijn gemaakt over het stimuleren van diervriendelijk vlees. Een kiloknaller is vlees met een kiloprijs van minder dan 4,12 euro. Dat is de gemiddelde prijs van kattenvoer.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer