Sharon Dijksma steelt show in Berlijn

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken stal vanavond de show tijdens de officiële opening van de internationale landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn.

Sharon+Dijksma+steelt+show+in+Berlijn
© EZ

Met een gloedvol betoog over de waarde van boeren en tuinders oogstte Dijksma een lang en hard applaus van het circa tweeduizend koppen tellende publiek, onder wie tachtig ministers van landbouw uit de hele wereld.

Kwaliteit

'Wat zouden wij zijn zonder landbouw?' schetste de kersverse staatssecretaris. 'In Nederland groeit kwaliteit en zijn wij leidend in dierenwelzijn, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord produceren.'

Ook stak ze Europese boeren een hart onder de riem. 'De verantwoordelijkheid op het doorgeven van onze aarde dragen jullie op je schouders. Jullie verdienen onze ondersteuning.'

Kritiek

Kritische noten liet ze horen over de toenemende bureaucratie in het Europees landbouwbeleid. 'Boeren zijn géén boekhouders', aldus Dijksma. De staatssecretaris zei verder de goede samenwerking met Duitsland op landbouwgebied verder te willen uitbouwen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer