Dijksma+en+Merkel+openen+Gr%C3%BCne+Woche
© Nieuwe Oogst, rené Bouwmeester

Dijksma en Merkel openen Grüne Woche

EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben vanochtend de landbouw- en voedingsbeurs Grüne Woche geopend.

Direct nadat Dijksma (uiterst rechts) en Merkel (tweede van links) de opening verrichtten, deelde Frau Antje (Madeleine Driessen) kaas uit. Burgemeester Klaus Wowereit van Berlijn en Landbouwminister Ilse Aigner lieten het zich prima smaken.

Dijksma overhandigde het drietal intussen Delftsblauwe borden.

In de nopjes

Vertegenwoordigers van de Nederlandse agrarische sector waren in hun nopjes met de komst van Merkel, want zij genereerde veel publiciteit in het Nederlandse paviljoen.

Merkel bracht tientallen fotografen en tv-ploegen op de been die haar graag vereeuwigden tegen de achtergrond van Nederlandse bloemen en planten.

Eerste keer

Het was overigens de eerste keer sinds dertig jaar dat een Duitse regeringsleider de internationale landbouwbeurs bezocht. De laatste keer was in 1983, toen Helmut Kohl de beurs bezocht.

Hapjes

Na de rondgang met bondskanselier Angela Merkel, maakte Sharon Dijksma (voor) nog een rondgang met haar Duitse landbouwcollega Ilse Aigner (midden) en de burgemeester van Berlijn, Klaus Wowereit (links). Bij de stand van de VanDrie Group werden zij door directeur Henny Swinkels en zijn kok getrakteerd op kalfsvleeshapjes

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  80 %
 • Zondag
  10° / 7°
  70 %
 • Maandag
  8° / 6°
  70 %
Meer weer