Bedrijven krijgen wat vaker krediet

Het lukt bedrijven vaker om krediet aan te trekken. Maar mkb-bedrijven blijven achter. Dat schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) in een brief aan de Tweede Kamer.

Bedrijven+krijgen+wat+vaker+krediet
© SZW

72 procent van de ondernemers geeft aan dat zij hun kredietaanvraag deels of geheel zag gehonoreerd, ten opzichte van 62 procent een half jaar eerder. Dat blijkt uit een enquête onder 1.400 bedrijven die het ministerie van EZ heeft gehouden.

Het slagingspercentage van kredietaanvragen ligt met de stijging naar 72 procent weer bijna op het niveau van begin 2013. Maar binnen het kleinbedrijf is de groei van het aantal gehonoreerde aanvragen nog beperkt: van 44 naar 49 procent.

Actieplan

Om mkb-ondernemers tegemoet te komen die problemen ondervinden bij het financieren van hun groeiplannen, kondigde het kabinet in juli het aanvullend actieplan mkb-financiering aan.

Naast 155 euro miljoen aan investeringen stelt minister Kamp met het actieplan 1 miljard euro beschikbaar aan extra garantiekapitaal.

Positief

Het is een positief signaal dat meer bedrijven aangeven krediet aan te kunnen trekken, meent Kamp. 'Ondernemers moeten meer kansen krijgen om te investeren, te ondernemen en door te groeien. Dat is van groot belang voor het verdere herstel van de economie in 2015.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer