Winnaars+%27Mooiste+koeien%27+in+het+zonnetje
Nieuws
© regteheidefotografie.

Winnaars 'Mooiste koeien' in het zonnetje

De winnaars van de wedstrijd 'Wat zijn de mooiste koeien' werden gisteren in het zonnetje gezet. Tijdens een bijeenkomst in Op de Akker in Nagele werd de royale pot van door bedrijven belangeloos beschikbare prijzen onder de winnaars verdeeld.

Melkveehouder en oud-(hoofd)inspecteur Adrion van Beek gaf in Nagele zijn visie op de fokkerij: 'Onthoud Mogul. Ik heb dochters van deze stier gezien in het Amerikaanse Madison. Het is een echte stempelstier.'

Blijkbaar was hij niet alleen in Madison, enkele dagen eerder bleek deze nieuwe nummer 1 TPI stier van de Verenigde Staten populair op de Tulip Sale in Zwolle, waar enkele nazaten goed werden verkocht.

Rubrieken

Daarna was het de beurt aan juryleden David Schakel en Gerrit de Groot, die de rubrieken vakkundig toelichtten. Vooral de derde rubriek leverde hier veel discussie op.

Veel deelnemers herkenden een van de dieren als topvaars, die 1B liep bij de laatste NRM, en plaatsten deze daarom op kop.

Mening

De jury zag dit niet en plaatste de vaars daarom elders. Het publiek vroeg daarom zelfs de mening van Van Beek, die naast oud-hoofdinspecteur ook eigenaar is van dit viertal.

Hij ging echter volledig met de jury mee. 'Het is niet de meest gelukkige foto van deze De Rith Cinderella 36 en op basis van deze foto's is het prima uit te leggen dat ze hier als laatste eindigde.'

Ballonvlucht hot

Vervolgens werden de prijzen verdeeld. De ballonvlucht was het meest populair, deze werd als eerste gekozen.

Opzienbarend was ook de keuze die de nog jonge Edward Wisse maakte uit de royale prijzenpot van onder meer graszaad en sperma van topstieren. 'Ik wil graag rietjes, dat drinkt gemakkelijk.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 8°
  20 %
 • Zondag
  20° / 10°
  40 %
 • Maandag
  17° / 12°
  70 %
Meer weer