Ontwerp verdienmodel

Groningen - LTO Noord, Libau en Natuur en Milieufederatie Groningen koppelen een ontwerpwedstrijd voor stallen aan het Groninger Verdienmodel. Provincie Groningen steunt het project met 10.000 euro.

De organisaties dagen boeren en jongeren uit om een innovatieve en duurzame stal te ontwerpen. Ze werken voor de wedstrijd voor jongeren samen met AOC Terra, stichting Technasium en hogeschool Van Hall Larenstein.
Halverwege de ontwerpperiode wordt het ontwerp voorgelegd aan een panel van bijvoorbeeld omwonenden.
Melkveehouders die aan de slag willen met het Groninger Verdienmodel, kunnen deze stalontwerpen als voorbeeld gebruiken. Het project loopt tot en met december 2015.
Het Groninger Verdienmodel biedt melkveehouders die boven de 2 hectare tot maximaal 4 hectare willen uitbreiden, de kans om ontwikkelruimte te verdienen door een duurzame bedrijfsvoering.
Uitbreiding van agrarische bedrijven zorgde begin 2013 voor veel discussie in Provinciale Staten van Groningen, toen enkele partijen naast de intensieve veehouderij de ruimte voor andere sectoren wilden beperken.
Dit leidde tot het opstappen van gedeputeerde Wiebe van der Ploeg. Na een hoorzitting van boeren, LTO Noord en FrieslandCampina gaven Provinciale Staten deze zomer groen licht voor het duurzaamheidsmodel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer