Groen licht voor Nieuwe Driemanspolder

De Nieuwe Driemanspolder in Zoetermeer kan worden omgevormd van een agrarisch naar een toeristisch gebied. De Raad van State heeft het bestemmingsplan voor het gebied goedgekeurd.

Groen+licht+voor+Nieuwe+Driemanspolder
© NVT

Hoogheemraadschap van Rijnland is verheugd over de uitspraak van de Raad van State. Alle bestemmingsplannen benodigd voor de herontwikkeling van de Nieuwe Driemanspolder zijn hiermee onherroepelijk.

Deze uitspraak betekent groen licht voor de realisatie van een natuur- en recreatiegebied met waterberging tussen Zoetermeer, Den Haag Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg.

Waterberging

De Nieuwe Driemanspolder is nu boerengebied. In 2020 moet de polder zijn omgevormd tot een natuur- en recreatiegebied met wandel-, fiets-, ruiter- en menpaden, plassen, moeras, planten en dieren.

Bij hevige regenval wordt het gebied gebruikt om water op te vangen (piekberging). Door waterberging, natuur en recreatie te combineren, is sprake van meervoudig ruimtegebruik.

Herinrichting

Het hoogheemraadschap bereidt de herinrichting van deze polder voor. Werkzaamheden vinden plaats tussen medio 2016 en 2020, voorbereidingen daarvoor zijn nu gaande.

Partners bij de aanleg zijn gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag en provincie Zuid-Holland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer