Studie+paardenmishandeling%3A+geen+arrestaties
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Studie paardenmishandeling: geen arrestaties

Er zijn geen arrestaties verricht en verdachten zijn er ook niet, maar de politie is wel veel wijzer geworden over de vele paardenmishandelingen de afgelopen maanden in ons land.

Er zijn 87 incidenten bekeken waarbij het in 35 gevallen gaat om menselijk handelen. Dat meldt de politie vrijdag in een update.

In de zes regionale eenheden waar dit probleem speelt, zijn extra rechercheurs op de zaak gezet en veel tips nagetrokken.

Landelijke aanpak

Uiteindelijk is besloten tot een gecoördineerde landelijke aanpak waarbij alle zaken weer opnieuw zijn bekeken, samen met de dierenpolitie maar ook landelijk gespecialiseerde eenheden.

Ook is hulp gezocht van wetenschappers en diergeneeskundigen. Bovendien is Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren benaderd. Die heeft en beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Potentiële verdachten

Al dat onderzoek leidde tot een aantal 'potentiële verdachten', maar uiteindelijk niet tot concrete verdachten. Het onderzoek is volgens de politie nog in volle gang en elke nieuwe melding of incident krijgt uitgebreide aandacht.

Er is één landelijk geautomatiseerde database. Medewerkers van de dierenpolitie krijgen een training hoe ze moeten handelen bij nieuwe incidenten of meldingen.

Scherp voorwerp

De meeste mishandelingen bestonden uit het bewerken van de geslachtsdelen met een scherp voorwerp. Niemand is daar ooit bij betrapt.

ANP

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer