Boomkwekers in coöperatie

Haaren - Negen boomkwekerijen uit Haaren, Boxtel, Wernhout en Oirschot hebben zich verenigd in de coöperatie ABCoop. Daarmee bundelen de boomkwekers hun krachten op het gebied van de export.

‘Het is bittere noodzaak, zo’n strategische samenwerking’, stelde Harm Horlings donderdag in het Brabants Dagblad. Hij gaat namens de nieuwe coöperatie contacten leggen in het buitenland.
De markt in Nederland zwakt af, dus is het zaak de buitenlandse markt te verbreden. Volgens Horlings biedt onder meer de groeiende bouwproductie in andere Europese landen mogelijkheden voor de Brabantse kwekerijen.
Nederlandse boomkwekers zagen vorig jaar hun inkomen met gemiddeld een kwart afnemen. Een te koud voorjaar en overheidsbezuinigingen op openbaar groen waren de grootste boosdoeners. Ook het feit dat de crisis de afgelopen jaren de ontwikkeling van nieuwbouwwijken en dus ook openbaar groen heeft afgeremd deed de boomteeltsector geen goed.

Haaren

Zes kwekerijen die samenwerken in ABCoop zijn afkomstig uit Haaren, te weten Aad Vermeer, Tricolor Plant, Gebroeders Van Overbeek, Johan van der Mee Boomkwekerij, Plantenkwekerij Joost Sterke en P.M de Jong kwekerijen. De andere kwekerijen zijn De Spankert uit Boxtel, Lodders Boomkwekerijen uit Wernhout en boomkwekerij P. Heijms uit Oirschot.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer