Stichting voor onderzoek in aardbeien

De Stichting Aardbei Onderzoek (SAO) is onlangs opgericht met als doel gezamenlijk onderzoek te initiëren, faciliteren en coördineren voor het gewas aardbeien.

Stichting+voor+onderzoek+in+aardbeien
© Monique Jansen

De stichting is een samenwerking tussen veredelaars, vermeerderaars en productietelers. De SAO wordt ondersteund door Plantum en het team vollegrond van ZLTO/LLTB.

De SAO is na het wegvallen van Productschap Tuinbouw een nieuw platform om invulling te geven aan onderzoek dat belangrijk is voor de sector. Coördinatie van het onderzoek gebeurt op basis van gelijkwaardigheid van de verschillende partijen.

Onderzoeksvoorstellen

Elke partij uit de keten kan onderzoeksvoorstellen indienen. Deze voorstellen worden getoetst op relevantie. Daarna worden ze voorgelegd aan de productietelers voor financiering.

De telers beslissen in meerderheid van stemmen of het onderzoek wel of niet door gaat. Voor vermeerderingsonderzoek wordt de honorering afgestemd met Plantum.

Stichtingsbestuur

Het stichtingsbestuur van SAO bestaat uit de productietelers Gerard van de Brand en Johan Vermeeren en vermeerderaars Jac-Jan van de Wijngaard en Peter van der Avoird. Claudia den Braver (Plantum) is voorzitter en Joan Bus (ZLTO/LLTB team vollegrond) secretaris van de SAO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer