Club+voor+Zuid%2DHollandse+Holstein%2Dliefhebbers
Nieuws
© Mike Schellart

Club voor Zuid-Hollandse Holstein-liefhebbers

'Holstein-liefhebbers' Chris Wijsman, Cor van de Bas en Winfried Kompier hebben de 'Holstein-Club Groene Hart-Noord' opgericht.

Het idee voor de fokclub werd geboren tijdens de afgelopen Zuid-Hollandse finale Champions-League veebeoordelen bij de familie Kompier in Leimuiden. Iedereen 'die besmet is met het Holstein-virus en woonachtig is in het noordelijke gedeelte van Zuid-Holland (boven de Lek)', kan lid worden.

'Het is zeker niet de bedoeling om in het vaarwater te komen van de veeteelt studie clubs (vsc)', laten de initiatiefnemers in een brief aan de noordelijke Zuid-Hollandse fokveestudies weten.

'Wij willen een club oprichten die naast de vsc's extra activiteiten organiseert voor de liefhebbers van de Holstein-fokkerij in onze regio, waarbij we elkaar laagdrempelig informeren, adviseren, stimuleren en prikkelen in een open en ongedwongen sfeer om op die manier de passie voor fokkerij in deze regio te bundelen en naar een hoger plan te brengen.'

Oprichting

Om te beginnen willen de initiatiefnemers twee bijeenkomsten organiseren. De eerste avond vindt in januari plaats. Dit zal bovendien de oprichtingsavond zijn. 'Dan zullen we bespreken hoe we het gaan aanpakken met bestuur, contributie en secretariaat.'

'Als het een succes wordt, is het de bedoeling om de activiteiten uit te breiden met bijvoorbeeld excursies, cursussen cowfitten of Showmenship voor de jeugd enzovoort', aldus de drie initiatiefnemers.

Chris Wijsman is mede-eigenaar van het bureau Wijsman Bouw- en Tekenadvies. Cor van der Bas is melkveehouder in Nieuwerbrug. Winfried Kompier is melkveehouder in Leimuiden.

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer