%27Vlees+Holstein%2Dkoe+exclusief%27
© Nieuwe Oogst

'Vlees Holstein-koe exclusief'

De Belgische supermarktketen Colruyt start binnenkort met de vermarkting van vlees van zwartbonte Holstein-melkkoeien, meldt Vilt. Het vlees zit boordenvol smaak en gaat als exclusief vlees over de toonbank.

Doordat de koeien gedurende een langere periode vers gras krijgen, zit het vlees boordevol smaak. Het karkas mag zeven weken rijpen, waardoor het 20 procent vocht verliest. Dit geeft het vlees volgens Colruyt een malse en sappige textuur.

Speciale koeien

Overigens komt niet iedere Holstein-koe in aanmerking voor dit exclusieve vlees. Maar één op de elf dieren is hiervoor geschikt. De keurmeesters letten daarbij vooral op vorm en vetgehalte. Ook moeten de dieren minimaal 3 jaar oud zijn.

Colruyt heeft onlangs haar slagers bijgepraat over de mogelijkheden van Holstein-vlees. Vanaf 9 april start een officiële campagne om dit vlees te promoten. In de schappen komen onder meer dunne lende van Holstein, côte à l’os, runderburger en gerookte carpaccio te liggen.

Tot nu toe richtte de supermarktketen zich bij de vleeskeuze vooral op Belgisch Witblauwe dieren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  15° / 14°
  60 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  20 %
 • Woensdag
  19° / 13°
  20 %
Meer weer