Prijzen+Tulip+Sale+lager
© Tulip sale

Prijzen Tulip Sale lager

Op de Tulip-sale, vorige week vrijdag in Zwolle, voorafgaand aan de HHH-show, werd aanmerkelijk lager geboden dan voorgaande jaren. De gemiddelde veilingprijs kwam op 6100 euro, beduidend lager dan bijvoorbeeld in 2012 (7979 euro) en in 2011 (7300).

Van de 62 geveilde dieren, bleven er 36 in eigen land. De rest ging naar kopers uit 8 verschillende landen. Topper deze veiling was CNN H. Liner Lillie (V. Headliner), die voor 24.000 euro A.L.H.Genetics Netherlands als nieuwe eigenaar kreeg.

Het tweede hoogste bod, in de reguliere veilig, was voor Schreur Caralie 7 RC P (V. Supersire), die voor 14.500 euro vertrekt naar de stal van Herman Meyer in Duitsland. Van dezelfde vader is ook het derde reguliere bod, Super Shaney, waar maatschap Koning met 12.500 euro de hoogste bieder was.

Alpe d’Huzes

Daarnaast was er een veilingnummer voor het goede doel. Tweederde van de opbrengst van het kalf Southland Snowmaster Dellia (V. Snowmaster) van Southland Hiolsteins uit Teteringen, gaat naar Alpe d’Huzes. De bekende fokker Johan van Beek van dit bedrijf overleed in maart aan kanker.Schep Holsteins had hier met 22.500 het hoogste bod.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer