Bietenoogst+bijna+afgerond
Nieuws
© nieuwe oogst

Bietenoogst bijna afgerond

Suiker Unie meldt dat het te rooien areaal suikerbieten nog slechts enkele procenten betreft. Begin vorige week was het te rooien areaal nog 9 procent, na week 50 gaat Suiker Unie ervan uit dat de oogst vrijwel is afgerond.

De kwaliteitsontwikkeling van de suikerbieten is nog steeds goed te noemen, aldus de agrarische dienst van de suikerfabrikant. Het suikergehalte in de verwerking bleef afgelopen week stabiel op 16,9 procent.

Het percentage tarra nam toe van 9,5 naar 9,7 procent.

Vliesdoek

Na een paar nachten met temperaturen onder 0 graden Celsius lijkt de vorst voorlopig weer verdwenen. Suiker Unie adviseert telers om met name vliesdoek gewoon te laten liggen op de bietenhopen voor een droge bewaring.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer