LTO: natuur niet bij fietsbrug

Nigtevecht - De bijbehorende natuurverbinding bij de aanleg van de fietsbrug bij Nigtevecht is niet legitiem, sluit niet aan op bestaande natuur en leidt tot aanzienlijke kosten. Dat schrijft LTO Noord Gooi, Vecht en Amstelstreek is een zienswijze op het plan.
Volgens LTO is ‘beleidsmatige legitimatie’ van de natuurverbinding beperkt. Zo behoren de gronden niet tot het Natuurnetwerk Nederland. Ook sluit de verbinding niet aan op de verbinding vanuit Noord-Holland.
Ook bestrijdt LTO dat de gronden niet meer beschikbaar zijn voor agrarische productie. ‘De gronden worden al jarenlang effectief gebruikt. Realisatie van de fietsbrug zal volgens ons niet tot een wijziging in deze gebruiksmogelijkheden leiden.’
Verder waarschuwt LTO voor ‘aanzienlijke kosten voor afwaardering, inrichting en beheer’ van het land. ‘Hierover wordt met geen woord gerept in het bestemmingsplan.’
LTO stelt een variant met kruidenrijk grasland voor. Dat brengt minder kosten en moeite met zich mee en sluit aan op het huidige agrarische gebruik van de gronden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer