Melkprijzen+dalen+door
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Melkprijzen dalen door

De berekende voorschotmelkprijzen komen in oktober uit op gemiddeld 35,76 euro per 100 kilo standaardmelk. Dat betekent een daling van 1,72 euro ten opzichte van de vorige maand.

Dat blijkt uit het maandelijkse melkprijzenonderzoek van Productschap Zuivel in opdracht van LTO Melkveehouderij. Ten opzichte van oktober vorig jaar is dit een daling van 4,31 euro. Dat komt neer op ruim 10 procent.

De lagere opbrengstprijzen van zuivelproducten beginnen hiermee steeds duidelijker door te werken in de uitbetaalde melkprijzen, stelt analist Willlem Koops van het productschap.

Voortzetten

Opvallend zijn de forse dalingen van de Franse melkprijzen van Danone, Lactalis en Sodiaal Union. Gemiddeld daalden de prijzen in een maand tijd circa 4 euro per 100 kilo. Deels komt dit door seizoensmatige aanpassingen.

De Britse melkprijzen, vooral die van First Milk, zijn ook fors aan het dalen. Omdat de Britse zuivelondernemingen vrijwillig hebben afgesproken hun melkprijzen tijdig te publiceren, is ook al bekend dat de prijsdaling zich in januari voortzet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer