PvdD: minder vlees voor goed klimaat

Minder vlees is noodzakelijk voor een goed klimaat, stelt de Partij voor de Dieren (PvdD). 'Het kabinet moet beleid opstellen ter vermindering.'

PvdD%3A+minder+vlees+voor+goed+klimaat
© Ilona Lesscher

De veehouderij produceert meer broeikasgassen dan alle auto’s, treinen, vliegtuigen en schepen bij elkaar, stelt denktank Chatham House in een gisteren gepubliceerd rapport.

'Verminderen van de wereldwijde vleesconsumptie is daarom essentieel om de opwarming van de aarde binnen de acceptabele twee graden te houden', geeft PvdD-partijleider Marianne Thieme aan.

Klimaatdebat

Thieme vroeg de regering gisteren in het Klimaatdebat met minister-president Mark Rutte om beleid op te stellen om de vlees- en zuivelconsumptie te verminderen.

'Als we allemaal in Nederland 1 dag in de week geen vlees zouden eten, dan zou dat net zoveel effect hebben als 1 miljoen auto’s van de weg halen. Het hoeft niet moeilijk of kostbaar te zijn.'

Oplossingen

De Nederlandse exportdrift is volgens Thieme gericht op het verhogen van de consumptie van vlees en zuivel in de opkomende economieën.

'Beter dan het exporteren van het klimaatprobleem is het exporteren van klimaatoplossingen. Het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen zijn bij uitstek goed in het weerbaar maken van landen tegen overstromingen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer