Pluimveehouder Siemons: niet weer 2003

Iedereen had goede hoop dat de vogelgriep tot één geval beperkt zou blijven, daar leek het ook op. Het vervoersverbod werd opgeheven, geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Maar het liep anders. Twee gevallen erbij en zo snel achterelkaar, dat er weer paniek ontstond. En opnieuw vervoersverbod. Tja en dan spookt er van alles door je hoofd; niet weer hetzelfde als in 2003.

Pluimveehouder+Siemons%3A+niet+weer+2003
© dichtbijsteenbergen.nl


Gelukkig is het (tot nu toe) rustig gebleven. En is het vervoersverbod versoepeld. Dat wil niet zeggen dat het gemakkelijker is geworden. Nederland is in vier gebieden verdeeld, binnen zo'n gebied mag er vervoer plaatsvinden.

Dus de eieren kunnen weg en het voer kan ook worden gebracht, met een grote (dus dure) omweg (dat dan weer wel).

Eierhandel

Maandag kregen we een telefoontje dat onze eierhandel een depo (grote opslag) in de buurt gevonden had waar de eieren uit gebied A konden worden verzameld. 's Middags kwamen ze gelukkig al wat eieren halen, want we hadden inmiddels al meer dan zestig pallets staan.

Het voer was nog even onzeker. Onze twee voerleveranciers hebben geen fabriek voor legmeel in het gebied staan. Na veel gebel werd het duidelijk, het voer mag vanuit de fabriek het gebied binnenrijden tot bij een overslag-plaats. Daar staat een vrachtwagen klaar (die alleen in ons gebied rijdt), daarin wordt het voer overblazen.

Wasstraat

Deze vrachtwagen mag daarna naar ons bedrijf rijden en dan meteen naar de wasstraat en opnieuw laden voor het volgende bedrijf. Al met al een hele onderneming om onze dames te voorzien van hun eten.

Voor ons bedrijf gaat het weer een beetje door maar als je de regels leest. zie je wel dat er andere sectoren binnen de pluimveehouderij flink worden getroffen. Ik hoop dat die wat meer ruimte krijgen om vooruit te komen, want dit gaat je niet in de koude kleren zitten.

Sterkte en succes

Al deze maatregen zijn niet gemakkelijk, maar we weten waar we het voor doen: Zo snel mogelijk de vogelgriep Nederland uit. Ik wens iedereen veel sterkte en succes.

Andy Siemons
Pluimveehouder in Roosendaal

· Volg de actuele berichtgeving via Dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer