Rijnstrangen+gaat+op+de+schop
Nieuws
© ruben meijerink

Rijnstrangen gaat op de schop

Het landbouwgebied Rijnstrangen tussen Pannerden en Westervoort wordt de komende jaren heringericht. Provincie Gelderland is akkoord met een project Verkavelen voor Groei.

In het circa 4.000 hectare grote gebied tussen de snelweg A12 en de Waal liggen plannen voor natuur, water en een overnachtingshaven.

Voor dit wordt uitgevoerd wil Stichting Effectief Verkavelen in Gelderland (Stevig) eerst in gesprek met het gebied.

'Uitvoering van de natuurplannen van de overheid vergt alleen al drie verplaatsingen van boerderijen. Ook moet voor verbetering van de natuurwaarden het peilbeheer in sommige delen worden aangepast', ligt secretaris Jan van Rheenen toe.

Wensen

Naast deze doelen wil het projectbureau ook weten welke wensen er liggen vanuit de landbouw. 'Hoe we het precies gaan uitvoeren, is nog niet concreet. Eerst willen we alle belangen aan elkaar knopen', aldus Van Rheenen.

Bij Verkavelen voor Groei stellen de belanghebbende eigenaren en gebruikers in het gebied samen een verbeteringsplan voor de verkaveling op. Naast verbetering van de landbouwstructuur richt de verkaveling zich ook op het realiseren van andere doelen.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer