Rijnstrangen gaat op de schop

Het landbouwgebied Rijnstrangen tussen Pannerden en Westervoort wordt de komende jaren heringericht. Provincie Gelderland is akkoord met een project Verkavelen voor Groei.

Rijnstrangen+gaat+op+de+schop
© ruben meijerink

In het circa 4.000 hectare grote gebied tussen de snelweg A12 en de Waal liggen plannen voor natuur, water en een overnachtingshaven.

Voor dit wordt uitgevoerd wil Stichting Effectief Verkavelen in Gelderland (Stevig) eerst in gesprek met het gebied.

'Uitvoering van de natuurplannen van de overheid vergt alleen al drie verplaatsingen van boerderijen. Ook moet voor verbetering van de natuurwaarden het peilbeheer in sommige delen worden aangepast', ligt secretaris Jan van Rheenen toe.

Wensen

Naast deze doelen wil het projectbureau ook weten welke wensen er liggen vanuit de landbouw. 'Hoe we het precies gaan uitvoeren, is nog niet concreet. Eerst willen we alle belangen aan elkaar knopen', aldus Van Rheenen.

Bij Verkavelen voor Groei stellen de belanghebbende eigenaren en gebruikers in het gebied samen een verbeteringsplan voor de verkaveling op. Naast verbetering van de landbouwstructuur richt de verkaveling zich ook op het realiseren van andere doelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer