TBM besluit over aanpassingen voor 2015

Het bestuur van TBM (Teelt Beschermende Maatregelen) continueert de activiteiten in 2015 voor het zetmeelaardappeltelend gebied.

TBM+besluit+over+aanpassingen+voor+2015
© Nieuwe Oogst

Het TBM-bestuur heeft vorige week donderdag de hoofdlijnen, organisatorisch en financieel, van de activiteiten uitgezet.

Productschap Akkerbouw houdt vanaf 1 januari 2015 op te bestaan. De sector heeft daar niet om gevraagd, maar wel mee te maken.

Activiteiten

Zo ook Stichting TBM. De activiteiten van TBM zullen vanaf komend jaar privaatrechtelijk in de aardappelzetmeelketen worden ingekaderd.

Dat betekent dat de controle van TBM-pootgoed zoals gebruikelijk via de VVAK certificering plaatsvindt. De systematiek zal voor telers hetzelfde zijn.

Eenieder zal zich wel eenmalig moeten aanmelden voor deelname. Dit omdat er vanaf 2015 geen gebruik gemaakt kan worden van de adresbestanden van Productschap Akkerbouw.

Financiering

De financiering van de activiteiten van de stichting zal niet meer door Productschap Akkerbouw kunnen plaatsvinden.

Na analyse van de alternatieve mogelijkheden geeft het TBM-bestuur de voorkeur aan een private systematiek in de keten. Avebe is bereid in deze richting te willen meedenken.

Definitief besluit

De precieze systematiek zal nog moeten worden uitgewerkt. Het TBM-bestuur verwacht daar over enkele maanden een definitief besluit over te kunnen nemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer