Studenten oefenen als verkoper tuinbouw

Zeventig mbo-leerlingen van studierichting Business & Management en Horti Technics bij Lentiz MBO Greenport in Naaldwijk strijden om de titel ver(s)koper van het jaar.

Studenten+oefenen+als+verkoper+tuinbouw
© LTO

De beroepenwedstrijd is georganiseerd door Projecten LTO Noord, waarbij de aftrap plaatsvond op de Trade Fair in Aalsmeer. De leerlingen moeten zich ontwikkelingen tot ondernemers/verkopers in de glastuinbouw die goed weten wat de klant wil.

De eerste opdracht voor de leerlingen was om tijdens de Trade Fair een teler te zoeken en een afspraak te maken voor een vervolgonderzoek. Doel daarvan was om zo meer te weten te komen over het product, het bedrijf, de markt en de marketingplannen.

Productpresentatie

Studenten presenteren in december hun bevindingen aan een jury van vooraanstaande ondernemers. Die beoordeelt de plannen van de leerlingen op toegevoegde waarde en productpresentatie.

De wedstrijd wordt ondersteund door 26 siertelers. LTO wil met deze beroepenwedstrijd jongeren enthousiast maken om te kiezen voor een mbo-opleiding gericht op de land- en tuinbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer