Rijnland wil flexibel peil

Haarlemmermeer - Hoogheemraadschap van Rijnland wil in de Haarlemmermeerpolder een flexibel peil invoeren en de verziltingsproblematiek aanpakken. Rijnland wil de maatregelen meenemen in de actualisatie van het peilbesluit. De vastgelegde peilen kloppen niet altijd meer met de praktijk, omdat die tien jaar oud zijn, stelt het hoogheemraadschap.
Door middel van peilbeheer wil Rijnland de verziltingsproblematiek terugdringen. En het schap kijkt naar mogelijkheden om flexibel peil in te voeren om meer regenwater in de polder vast te houden vanwege de dreigende zoetwatertekorten. Rijnland wil deze zoetwaterbuffers in het toekomstige Park21 aanleggen.
LTO Noord is door het hoogheemraadschap benaderd om mee te denken over de maatregelen en om advies te geven, bevestigt voorzitter Peter Baars van LTO Noord Haarlemmermeer. ‘Inhoudelijk zijn we nog niet geïnformeerd’, zegt Baars. ‘Daarom kunnen we niet zeggen of het goede of verkeerde peilbesluiten zijn. We zullen zien wat wel en niet acceptabel voor ons is.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer