Jan Molenaar levert Pure Graze Gra(a)skip

Er waren al Pure Graze runderen, varkens en schapen en sinds vorig jaar ook kippen. Jan Molenaar uit Basse (Overijssel) stapte deze zomer in en leverde op 7 oktober zijn eerste ronde Pure Graze Gra(a)skippen af.

Jan+Molenaar+levert+Pure+Graze+Gra%28a%29skip
© Nieuwe Oogst

Sinds donderdag 9 oktober scharrelt de tweede ronde vleeskuikens buiten rond. Die werden half september opgezet en waren klaar om naar buiten te gaan, toen het eerste koppel voor de slacht wegging.

Schrobben en krabben

Nieuwe Oogst is eind september in Basse op poolshoogte te nemen. De zeshonderd traaggroeiende Hubbards zijn druk aan het krabben en schrobben. Meters maken, zodat ze de laatste onsjes kunnen aanzetten. Het zachte getik van hun hardwerkende snavels is goed hoorbaar.

De kippen hebben 600 vierkante meter tot hun beschikking. ‘De kuikens krijgen er iedere dag een fris stukje land bij om de zon en regen hun sanitaire werking te laten doen. We gaan ervan uit dat de Gra(a)skippen medicijnvrij opgroeien’, voegt eigenaar Ado Bloemendal van Pure Graze toe.

In vijftig dagen groeiden de kuikens naar een levend gewicht van gemiddeld 2,8 kilo. Geslacht bleef daar 1,6 kilo van over.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer