Beweiden mag gewoon

Utrecht - De vier melkveehouders in Kockengen en Benschop mogen blijven beweiden. De Raad van State heeft het verzoek van de Coöperatie Mobilisation for the Environment (MOB) en de Vereniging Leefmilieu verworpen.

De natuurorganisaties hadden een verzoek ingediend bij de Raad van State om maatregelen te nemen tegen deze vier melkveehouderijen. Volgens hen zou er sprake zijn van het beweiden van vee en uitrijden van mest zonder vergunning.
‘Het zou te gek voor woorden zijn geweest als de Raad van State de MOB in het gelijk had gesteld’, zegt Bert van Donselaar, voorzitter LTO Noord Utrecht. ‘Het is volstrekt normaal dat hier beweid wordt’.
Hij is wel blij met de uitspraak, want hierdoor krijgt de MOB ook geen nieuwe gronden om andere bestaande vergunningen aan te vechten. ‘Als ze in het gelijk waren gesteld, hadden ze iets in handen gehad om andere zaken aan te vechten.’
Provincie Utrecht laat weten dat de bezwaarschriften van MOB dinsdag ook zijn behandeld door de Bezwarencommissie van de provincie. Wat daarvan de uitkomst is, is nog niet bekend. ‘We wachten nu op hun advies’, aldus een woordvoerder.
‘De Raad van State heeft enkel uitgesproken dat de zaken geen spoedeisend belang hadden. Dat er op dit moment niet wordt bemest en het beweiden ook bijna is afgelopen. De Raad heeft zich niet inhoudelijk uitgesproken.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer