Heineken start bouw vier windmolens

De bouw van vier windturbines voor Heineken is afgelopen vrijdag tijdens de Dag van de Duurzaamheid symbolisch gestart. Met de windmolens kan de bierbrouwerij in 40 procent van de energiebehoefte voorzien.

Heineken+start+bouw+vier+windmolens
© Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland verleende de vergunning, omdat het goed past in de transitie naar een duurzame economie.

Heineken wil haar brouwerijcomplex in industriegebied Grote Polder in Zoeterwoude energiezuiniger maken en restproducten hergebruiken. Daarvoor bouwt bierbrouwer tussen het terrein van Heineken en rijksweg N11 de windturbines met als streven om in 2020 een klimaatneutrale bedrijfsvoering te hebben.

Groene Cirkels

Met kennisinstituut Alterra en provincie Zuid-Holland heeft Heineken het samenwerkingsverband Groene Cirkels gevormd. Leidend principe is hier dat de natuurwaarden worden ingezet om te werken aan een toekomstbestendige economie én een aangename leefomgeving.

Binnen dit programma wordt ook gewerkt aan het sluiten van kringlopen bij bijvoorbeeld het reinigen van water met behulp van planten. Maar ook het verder verduurzamen van logistiek, het terugwinnen van mineralen uit restwater en het verbeteren van biodiversiteit zijn onderdelen van het programma.

Gerst

Begin dit jaar maakte Heineken bekend dat ze doorgaat met de aankoop van brouwgerst van telers die zijn aangesloten bij Veldleeuwerik. De Zuid-Hollandse bierbrouwer wil in 2020 wereldwijd werken met 50 procent duurzame teelt van grondstoffen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer