'Samenwerking sleutel tot duurzamere regio'
Samenwerking is de sleutel tot succes van de regionale voedselketens. Het lijkt erop dat de afstand tussen consumenten en producten korter wordt naarmate het voedsel dat de consumenten kopen van dichterbij komt.

Dat concludeert een groep studenten van Wageningen UR in een studie naar de mogelijkheden voor een gebiedseigen voedselnetwerk in de Zuid-Hollandse regio Wijk en Wouden.
De studenten stellen dat er al veel kleine initiatieven zijn om voedsel lokaal af te zetten. Alle in het onderzoek betrokken personen staan bovendien positief tegenover het verkorten van voedselketens.
De onderzoekers verwachten dat consumenten steeds meer belang gaan hechten aan het kennen van de herkomst van voedsel.
Groene Cirkels
Het onderzoek vond plaats in het kader van Groene Cirkels, het samenwerkingsverband tussen Heineken, provincie Zuid-Holland en Alterra Wageningen UR.
Doel daarvan is het realiseren van een klimaatneutrale Heineken brouwerij, een duurzame economie en een aangename leefomgeving in regio Zoeterwoude.
Natuurlijke kringloop
Om deze doelen te realiseren, richt Groene Cirkels zich op de natuurlijke kringlopen rond brouwerij en regio, waaronder die van materiaalstromen, energie en water.
Voorwaarde voor een gesloten kringloop en daarmee de complete regio te verduurzamen, is samenwerking tussen alle betrokken partijen: consumenten, producenten, publieke en private partijen.
Bekijk meer over:
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
VALTRA N121 H3
Gebruikt, P.O.A.
-
Pottinger Jumbo 6600 opraapwagen
2005, P.O.A.
-
Lely Splendimo 360M 540rpm
2015, P.O.A.
-
Honda HF2417HB
2014, P.O.A.
Weer
-
Dinsdag22° / 6°10 %
-
Woensdag24° / 9°10 %
-
Donderdag25° / 10°20 %