'Samenwerking sleutel tot duurzamere regio'

Samenwerking is de sleutel tot succes van de regionale voedselketens. Het lijkt erop dat de afstand tussen consumenten en producten korter wordt naarmate het voedsel dat de consumenten kopen van dichterbij komt.

%27Samenwerking+sleutel+tot+duurzamere+regio%27
© WUR

Dat concludeert een groep studenten van Wageningen UR in een studie naar de mogelijkheden voor een gebiedseigen voedselnetwerk in de Zuid-Hollandse regio Wijk en Wouden.

De studenten stellen dat er al veel kleine initiatieven zijn om voedsel lokaal af te zetten. Alle in het onderzoek betrokken personen staan bovendien positief tegenover het verkorten van voedselketens.

De onderzoekers verwachten dat consumenten steeds meer belang gaan hechten aan het kennen van de herkomst van voedsel.

Groene Cirkels

Het onderzoek vond plaats in het kader van Groene Cirkels, het samenwerkingsverband tussen Heineken, provincie Zuid-Holland en Alterra Wageningen UR.

Doel daarvan is het realiseren van een klimaatneutrale Heineken brouwerij, een duurzame economie en een aangename leefomgeving in regio Zoeterwoude.

Natuurlijke kringloop

Om deze doelen te realiseren, richt Groene Cirkels zich op de natuurlijke kringlopen rond brouwerij en regio, waaronder die van materiaalstromen, energie en water.

Voorwaarde voor een gesloten kringloop en daarmee de complete regio te verduurzamen, is samenwerking tussen alle betrokken partijen: consumenten, producenten, publieke en private partijen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  18° / 12°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  60 %
 • Zondag
  19° / 12°
  75 %
Meer weer