Schap samen op met ANV’s

Friesland - Wetterskip Fryslân ziet goede mogelijkheden voor samenwerking met collectieven van agrarische natuurverenigingen als het gaat om het beheer en onderhoud van watersystemen en het inrichten van gebieden.

‘We willen deze blauwe diensten op de agenda van de collectieven zien te krijgen’, zei dagelijks bestuurslid Aaltje Rispens donderdag tijdens een werkbezoek in Westergeest en Grijpskerk.
Het werkbezoek stond in het teken van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, dat vorig jaar is opgesteld op initiatief van LTO Nederland. Insteek is een gezamenlijke aanpak van de wateropgave van de Kaderrichtlijn Water door de agrarische sector en de waterschappen. Siem Jan Schenk is vicevoorzitter van de stuurgroep en was te gast bij Wetterskip Fryslân om te zien hoe het waterschap dit oppakt.
De focus van het werkbezoek lag op agrarisch natuurbeheer in relatie tot waterbeheer. Noardlike Fryske Wâlden, het collectief van agrarische natuurverenigingen in Noordoost-Friesland, gaat een pilot uitvoeren waarin wordt onderzocht hoe beide is te combineren.
De watertaak is een extra taak voor de NFW die de nodige kennis en overleg vraagt, stelde aankomend voorzitter Attje Meekma. Voordeel is dat er binnen het collectief veel gebiedskennis aanwezig is dat ook voor het waterbeheer kan worden gebruikt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer