Geld voor rattenbestrijding

Maastricht - Provincie Limburg trekt 67.700 euro uit voor de bestrijding van de zwarte rat in Noord- en Midden-Limburg. Met het geld worden onder meer nieuwe vangtechnieken getest.

Volgens de provincie worden door nieuwe Europese richtlijnen geen chemische middelen meer ingezet. Daarom worden nieuwe vangtechnieken uitgeprobeerd. Verschillende gemeenten in Midden-Limburg gaan de nieuwe vangtechnieken testen. Hiervoor wordt contact gezocht met kenniscentra en deskundigen. Tegelijk wordt in Noord-Limburg aan de hand van quickscans en inspecties de populatie van de zwarte rat in kaart gebracht.
Met het project wordt kennis overgedragen aan de agrarische sector, zodat zwarte ratten bij agrarische bedrijven effectief bestreden kunnen worden en zo overlast naar de omgeving wordt voorkomen.

Meldingen

Bij de LLTB zijn onlangs meldingen binnengekomen uit de regio’s Horst-Venlo en Venray dat de zwarte rat weer gesignaleerd is op boerderijen. Naast de gezondheidsrisico’s is de materiële schade die de dieren veroorzaken en de mogelijke gevolgschade een doorn in het oog.
Zo bijten de dieren bijvoorbeeld kabels kapot, met alle gevolgen van dien. De LLTB raadt ondernemers aan alert te blijven en met ongediertebestrijders te overleggen over (preventieve) maatregelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer