Kaasprijzen dalen met 10 cent

De noteringen voor boerenkaas zijn deze maand gedaald met 0,10 cent. De kiloprijs voor boerenkazen boven de 20 kilo staat nu op 5 euro.

Kaasprijzen+dalen+met+10+cent
©

De druk op met name de kaasprijzen is toegenomen, stelt de noteringscommissie in de nieuwsbrief van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.

'Het wordt duidelijk dat veel kaas die voorheen naar Rusland werd geëxporteerd nu op de Europese markt verkocht moet worden of dat er elders in de wereld een bestemming voor moet worden gevonden. Dit geldt met name voor foliekaas.'

Afzet

De boerenkaasmarkt onttrekt zich in enige mate aan de malaise, die de boycot veroorzaakt. 'Inspanningen voor de promotie van boerenkaas bij het grootwinkelbedrijf, maar ook verkooptrends bij markthandel en detaillisten helpen om de afzet van boerenkaas op peil te houden. Toch blijkt het lastig om het prijsniveau bij boerenkaas vast te houden', aldus de commissie.

De voorraden zijn nog altijd voldoende ruim. 'Afstemming met uw afnemers over de aan te voeren hoeveelheid kaas blijft belangrijk', adviseert de commissie. De stemming bestempelt zij als redelijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer