Schapenhouders+op+Foodspecaliteitenbeurs
Nieuws
© ZLTO Monique Jansen

Schapenhouders op Foodspecaliteitenbeurs

Een tiental schapenmelkers uit heel Nederland verenigde zich de afgelopen twee jaar in een praktijknetwerk van schapenhouders. Doel: meer mogelijkheden halen uit deze unieke, bijna zeldzame melksoort.

Op de vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten presenteren de schapenhouders op dinsdag 30 september en woensdag 1 oktober nu hun nieuwe producten.

Concreet resultaat van dit project zijn enkele onderscheidende schapenmelkproducten, zoals brie, verse kaas, zowel naturel als met kruiden, bierbostelkaas en mengkazen met melk van koe en schaap.

Yoghurt en kaas

Maar ook een kaas van geiten- en schapenmelk, schapenyoghurt en kazen met een natuurlijke korst. Mogelijk volgen er in de toekomst nog meer producten.

Er liggen nog meer ideeën op de plank, die verder kunnen worden ontwikkeld, meldt het praktijknetwerk. Een kwart van het totaal aantal schapenmelkers maakt daar deel van uit.

Weer

  • Maandag
    11° / 2°
    50 %
  • Dinsdag
    8° / 5°
    70 %
  • Woensdag
    6° / 2°
    70 %
Meer weer