Nieuwe+winkel+Schep+met+meer+kaas+en+ijs
Nieuws
© Kaasboerderij Schep

Nieuwe winkel Schep met meer kaas en ijs

De vernieuwde kaasmakerij en winkel van melkvee- en kaasboerderij Schep wordt vrijdag officieel geopend door burgemeester Arie van Erk van Bergambacht.

Een dag later, op zaterdag 20 september, houden Jaap Schep en Rianne de Wit open dag. Om 10.30 uur en 13.30 uur worden de kaasvaten gevuld en onder de pers gezet.

Ook het proeven en kopen van kaas in de nieuwe winkel is mogelijk. Een kijkje nemen op de boerderij bij de koeien en kalveren kan natuurlijk ook. Ook voor kinderen is er vertier op het erf.

Uitbreiding

Schep en De Wit hebben hun boerenkaasassortiment uitgebreid. Naast de jonge, jong belegen, belegen, oude en overjarige kaas, verkopen ze nu ook fenegriek, komijn, pesto, mosterd, paprika/bieslook, Italiaanse kruiden, knoflook/ui, truffel en brandnetel.

Daarnaast kunnen bezoekers in het seizoen in de winkel terecht voor boerenSCHEPijs in acht smaken: vanille, aardbei, kers, citroen, yoghurt bosvruchten, banaan, boerenjongens en stracciatella.

Weiden

Melkvee- en kaasboerderij Schep houdt ongeveer 420 melkkoeien met bijbehorend jongvee. De melk wordt hoofdzakelijk verwerkt tot kaas, waarmee het bedrijf in 2010 de boerenkaas Cumlaude trofee won, de prijs voor de lekkerste boerenkaas van Nederland.

Nagenoeg al het vee loopt tijdens het weideseizoen buiten. Nadat in 2012 de ligboxenstal is uitgebreid en plaats biedt aan 520 melkkoeien, is nu ook de kaasmakerij uitgebreid, zodat kaasboerderij Schep op de toekomst is voorbereid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer