'Verlaag btw op groente en fruit'

De Nederlandse overheid moet de btw op groente en fruit naar 0 procent verlagen. Hiervoor pleit Natuur & Milieu.

%27Verlaag+btw+op+groente+en+fruit%27
© Natuur en Milieu

De stichting reageert daarmee op het rapport 'Naar een voedselbeleid' van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), dat gisteren is gepresenteerd.

'Groente en fruit eten is eigenlijk goed voor alles: voor het milieu, voor je gezondheid en voor de Nederlandse economie,' zegt Sijas Akkerman van Natuur & Milieu.

Vlees

Volgens de organisatie zou de btw op vlees juist verhoogd moeten worden naar 21 procent vanwege de 'enorme impact' die de productie van vlees op het milieu heeft. Dit geldt ook voor producten met veel zoet, vet en zout.

'De CO2-uitstoot in de landbouw is 20 procent van de totale CO2-uitstoot wereldwijd. Als iedereen in Nederland een dag in de week geen vlees eet, levert dat dezelfde CO2-besparing op als 1 miljoen auto's per jaar van de weg.'

Kabinetsreactie

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken nam het rapport van de WRR gisteren in ontvangst. Zij vindt het rapport 'belangrijk'.

'De WRR werpt met dit rapport de juiste vragen en dilemma's op. Wij gaan daar verder mee aan de slag en komen snel met een kabinetsreactie', aldus Dijksma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  30 %
Meer weer