Alleen verantwoorde soja Milieukeur-varkens

Milieukeur-varkens krijgen sinds 1 juli alleen voer voorgeschoteld met verantwoord geproduceerde soja. Solidaridad, Wereld Natuur Fonds en Natuur & Milieu juichen dit initiatief van de Milieukeur-varkensproducenten toe.

Alleen+verantwoorde+soja+Milieukeur%2Dvarkens
© Milieukeur

Om te zorgen dat soja meer verantwoord wordt geproduceerd, maakten de Nederlandse varkenssector, maatschappelijke organisaties, supermarkten en de veevoersector in 2011 onder noemer Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS) afspraken.

Die houden in om in 2015 alleen nog RTRS of vergelijkbare soja in het veevoer te gebruiken.

RTRS-certificaten

Of de totale varkenssector dat in 2015 realiseert, is nog de vraag, geeft Gert van der Bijl namens Solidaridad aan. 'De varkenssector doet in 2014 weinig en blijft daarmee dus medeverantwoordelijk voor ontbossing en andere duurzaamheidsproblemen.'

'De Milieukeur-producenten nemen als één van de weinige in de varkenssector echt hun verantwoordelijkheid voor de problemen die er zijn met de productie van soja.'

Vion

Het Milieukeur-varkensvlees wordt geproduceerd door de ruim 150 varkenshouders van de ketens Groothedde, Van Rooi Meat en Vion en is onder meer te koop bij Jumbo supermarkten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer