LTO Noord Utrecht niet blij met NMU-enquête

LTO Noord Utrecht is niet blij met de wijze waarop Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) haar enquête over de landbouw heeft gepresenteerd.

LTO+Noord+Utrecht+niet+blij+met+NMU%2Denqu%C3%AAte
© Nieuwe Oogst

NMU riep enkele weken geleden inwoners van provincie Utrecht op om mee te doen aan een grote enquête over de landbouw. De enquête heet Groene Peiler en was tot 16 juli in te vullen.

De resultaten moeten de strategie voor verduurzaming van de landbouw mede bepalen voor de NMU. In de enquête omschreef de natuurorganisatie de landbouw als een belangrijke bedrijfstak die ook voor veel milieuproblemen zorgt.

Eerlijk

'De opstelling van vragen en antwoorden is erg suggestief, het ontbreekt aan een eerlijk beeld van de sector. Dat hebben we ook aangegeven bij NMU', vertelt voorzitter Bert van Donselaar van LTO Noord Utrecht.

'Wij missen onder meer het wijzen op de eigen verantwoordelijkheid van de burger. Ook is het verwarrend hoe de begrippen biologisch en duurzaam inwisselbaar worden gebruikt.'

Uitnodigen

Van Donselaar vindt het jammer dat NMU niet samen optrekt met de landbouwsector bij het peilen van de burgermening. 'We gaan binnenkort als provinciaal bestuur in gesprek met NMU en overwegen om burgers uit te nodigen op boerenbedrijven.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer