Boekel+wil+geen+urgentiegebieden
Nieuws
© monique jansen

Boekel wil geen urgentiegebieden

De gemeente Boekel gaat geen urgentiegebieden aanwijzen. Dat blijkt uit de kadernotitie ‘Naar een verantwoorde veehouderij in Boekel’ die de gemeente dinsdag openbaar maakte.

Gebrek aan financiële middelen en mankracht en geen valse verwachtingen willen scheppen. Dat zijn drie belangrijke redenen waarom de gemeente Boekel de opdracht van de provincie Noord-Brabant om urgentiegebieden aan te wijzen, naast zich neerlegt.

In de notitie staat dat de ondersteuning vanuit het urgentieteam en de provincie onvoldoende is. Ook het feit dat het aanwijzen van urgentiegebieden misschien valse verwachtingen schept, zorgt voor enige scepsis bij het gemeentebestuur.

ZLTO blij

Gerard Nabuurs, voorzitter van ZLTO Boekel-Venhorst, kreeg de notitie dinsdag onder ogen.

‘We zijn blij dat het gemeentebestuur afziet van het aanwijzen van urgentiegebieden. Ook in onze ogen lost dat namelijk het probleem niet op. Bovendien zijn er al tal van maatregelen om controle te houden op een verantwoorde veehouderij, zoals de verplichting tot een omgevingsdialoog en natuurlijk de BZV.’

Het afdelingsbestuur van ZLTO bespreekt aanstaande maandag de notitie en komt dan met een reactie. De provincie bespreekt vrijdag 10 oktober de voortgang van het urgentiegebiedproces in de commissie Transitie Stad en Platteland.

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer