Mestsilo%27s+komen+boer+duur+te+staan
Nieuws
© Marcel Bekken

Mestsilo's komen boer duur te staan

Een akkerbouwer aan de Hondweg in Dronten moet van de Raad van State de verplaatsing van zijn mestsilo's toch helemaal zelf betalen.

Het gaat om een afstand van een paar meter.

De boer moest van gemeente Dronten zijn twee nieuwe silo's verplaatsen, omdat ze op 4,5 meter van de plek stonden waar mag worden gebouwd. De gemeente was niet te vermurwen, omdat de gekozen locatie net buiten het bouwblok viel.

Herbouw

De akkerbouwer wilde daarop dat gemeente Dronten zou meebetalen aan de verplaatsing die in totaal 700.000 euro heeft gekost. Hij draait echter zelf op voor de kosten van de afbraak en herbouw van zijn mestsilo's nu de de Raad van State heeft bepaald dat de gemeente Dronten juist gehandeld heeft.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer