Arla+in+actie+tegen+eenzame+ouderen
Nieuws
© Arla

Arla in actie tegen eenzame ouderen

Arla Foods steunt de campagne van het Nationaal Ouderenfonds en 'Geer en Goor' tegen eenzaamheid bij ouderen. Met het ingezamelde geld willen de partijen onder meer 'sociale ontmoetingstuinen' realiseren.


Door bezuinigingen in de zorg is er steeds minder aandacht voor het welzijn van ouderen. Eenzaamheid bij die groep wordt hierdoor een steeds groter probleem, stelt Arla Foods.

Bijna 30 procent van de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland is eenzaam. Meer dan tienduizend ouderen in zorginstellingen krijgen nooit bezoek en een op de tien bewoners komt helemaal nooit buiten.

DoSocial

Als reactie op deze ontwikkeling is in 2013 DoSocial opgericht. Arla Foods is een van de oprichters daarvan. DoSocial ondersteunt voornamelijk bestaande initiatieven, die anders mogelijk niet van de grond komen.

Zo gaan bewoners van Huize Sint Jozef in Nijkerk komende vrijdag een dagje uit met vrijwilligers van Arla Foods. Het gezelschap gaat naar landgoed de Eemlandhoeve, waar de ouderen een rondleiding en lunch krijgen aangeboden.

Sociale Ontmoetingstuinen

De campagne loopt tot 31 oktober 2014. Het geld dat door DoSocial wordt ingezameld, wordt besteed aan 'sociale ontmoetingstuinen'.

Dat is een concept van het Ouderenfonds waarbij vrijwilligers samen met een hovenier bij een zorginstelling een ontmoetingstuin aanleggen met kruidentuinen, fruitstruiken, verhoogde kweektafels, zaaitafels en tuinbankjes.

Fruit en groente

Door het gezamenlijk verbouwen, onderhouden, bereiden en eten van gekweekt fruit en groente ontstaan er contacten tussen de ouderen, maar ook met actieve buurtbewoners.

Dagelijks even kijken of alles groeit en bloeit, een loopje naar buiten en tegelijk even een praatje. Daarmee wordt zo’n tuin een blijvende ontmoetingsplek voor ouderen en de buurt.

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer