Arla+op+overnamepad+in+Belgi%C3%AB
© Arla

Arla op overnamepad in België

Arla Foods is in België in overleg met zuivelcoöperatie Walhorn over een mogelijke fusie.

De bestuursraden van beide coöperaties hebben voor de fusie een voorstel neergelegd bij hun leden en ledenraden. In mei valt een definitieve beslissing.

In onder meer Denemarken, Zweden, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg en Engeland zijn ongeveer 12.600 melkveehouders lid van Arla Foods. Het grote zuivelconcern verwerkt op jaarbasis ongeveer 12,7 miljard kilo.

800 leden

Walhorn heeft ongeveer achthonderd leden voornamelijk in België en daarnaast ook in Duitsland en Nederland. Deze leden leveren bij elkaar zo'n 550 miljoen kilo melk per jaar.

Voor Arla is de fabriek van Walhorn in Eupen de eerste productielocatie in België. Het grote zuivelconcern beschouwt de mogelijke fusie als een strategische uitbreiding van de productiecapaciteit en een goede aanvulling op de zuivelfabrieken in het Duitse Pronsfeld en in Nijkerk.

Gegarandeerde melkprijs

In het fusievoorstel staat onder meer omschreven dat leden van Walhorn gegarandeerd een melkprijs krijgen die wordt bepaald op dezelfde manier als alle andere toeleveranciers van Arla Foods.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer