Akkoord+over+Cao+Glastuinbouw
Nieuws
© NO

Akkoord over Cao Glastuinbouw

LTO Glaskracht Nederland, Plantum, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe Cao Glastuinbouw.

De looptijd van de cao is van 1 juli 2014 tot en met 30 juni 2015. De collectieve arbeidsovereenkomst geldt voor 50.000 medewerkers met een vast of tijdelijk dienstverband en op onderdelen ook voor de uitzendmedewerkers, die in de glastuinbouw werken.

Invloed boycot

In het principeakkoord zijn uiteindelijk ook de effecten herkenbaar van de boycot en de maatregelen die de Russische overheid heeft genomen en die de sector financieel hard raken, zeggen de betrokken partijen.

Het principeakkoord bestaat onder andere uit een nieuwe ouderenregeling. Werknemers van 62 jaar en ouder kunnen één dag (of 20 procent) minder gaan werken tegen 90 procent van het loon en met behoud van de pensioenopbouw over dit loon.

Lonen

De lonen worden op 1 maart 2015 met 1 procent verhoogd. Het wettelijk minimumloon gaat op 1 juli 2014 (0,65 procent) en op 1 januari 2015 omhoog.

De regeling Piekarbeid wordt opgenomen in de cao en komt in de plaats van de regeling Gelegenheidsarbeid.

Uitzendwerk

Voor het uitzendwerk spreken partijen af de bestaande cao-bepaling aan te passen aan de ontwikkelingen rond de certificering van uitzendarbeid (SNA) en de uitzendcao’s.

De activiteiten van het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw worden mede met oog op de slechte economische situatie van de sector gecontinueerd. Ook wordt blijvend ingezet op vakscholing.

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer