LTO%3A+bonden+traineren+cao+open+teelten
© LTO Noord

LTO: bonden traineren cao open teelten

LTO Nederland keurt de houding van FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen af bij de onderhandelingen over de cao open teelten.

De vakbonden zijn volgens LTO niet bereid opnieuw te praten over voorstellen van de werkgevers. Dat bleek vandaag bij aanvang van de tweede ronde van het cao-overleg.

'FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen eisen dat wij als werkgevers in de plantaardige sector onze voorstellen intrekken', stelt Mans Vulto, LTO-portefeuillehouder Sociaal economische zaken.

Voorstellen

'Dat we het niet eens zijn, is tot daar aan toe', verklaart Vulto. 'Maar eisen dat wij voorstellen van tafel halen, dat is niet constructief.'

De cao open teelten loopt tot 1 juli 2014 en gaat over de arbeidsvoorwaarden voor 30.000 medewerkers in de boom- en bollenteelt, fruitteelt, vollegrondstuinbouw en akkerbouw.

Standpunt bonden

De werkgeversdelegatie heeft besloten kennis te nemen van het standpunt van de vakbonden en de nieuwe situatie voor te leggen aan de Regiegroep cao open teelten. Dat zijn de werkgevers in de land- en tuinbouw.

'We hebben vorig jaar de vakbeweging uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van de cao. Toen is ook afwijzend gereageerd door de werknemersvertegenwoordiging. Jammer, zo schiet het niet op', constateert Vulto namens LTO.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 3°
  30 %
Meer weer