Gelders Faunaplan grofwild goedgekeurd

De ingediende zienswijzen op de ontwerp-besluiten Faunabeheerplan vormen geen aanleiding voor de provincie Gelderland om die te veranderen. De provincie keurt het faunabeheerplan voor de jaren 2014-2-19 definitief goed en verleent de gevraagde ontheffing aan de FBE.

Gelders+Faunaplan+grofwild+goedgekeurd
© Nieuwe Oogst

De Flora- en faunawet vormt het kader voor de taakverdeling tussen provincie en FBE. Het beheren van fauna is geen overheidstaak, maar de taak van grondeigenaren.

In de FBE werken terreinbeheerders, landgoedeigenaren, landbouwers, jagers en gemeenten samen. In hun faunabeheerplan grof wild - edel- en damhert, wild zwijn, ree - beschrijven zij hoe zij de fauna beheren en schade bestrijden.

Rasterbeleid

De provincie toetst op hoofdlijnen of de FBE de verschillende belangen zorgvuldig afweegt. Daarnaast toetst de provincie het FBE-plan op het provinciale beleid uit de kadernota Faunabeleid uit 2012 en het rasterbeleid uit 2013.

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk: 'Het flexibel beheer van de FBE biedt ruimte aan afschotvrije zones voor grofwild, maar geeft de FBE ook mogelijkheden om verkeersonveilige situaties door grofwild, openbare orde problemen of landbouwschade aan te pakken.'

Het faunabeheerplan grofwild is te vinden op de website van FBE Gelderland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer