Maat%3A+met+steun+EU+nieuwe+markten+vinden
Nieuws
© LTO Nederland

Maat: met steun EU nieuwe markten vinden

De Europese Commissie moet snel geld en menskracht vrijmaken voor exportbevordering. Alle door de Russische boycot getroffen sectoren hebben daar dringend behoefte aan, zegt LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat.

Hij doet zijn uitspraak als reactie op de gisteren bekend gemaakte steunmaatregelen voor de zuivelsector. Er komt een regeling voor tijdelijke opslag.

Eerste stap

‘Dat is een goede eerste stap’, oordeelt Maat. ‘Voor de korte termijn geeft het wat soelaas omdat het druk in de markt wegneemt.’

Voor de langere termijn is het echter nodig dat nieuwe afzetmarkten opengelegd worden. ‘Niet alleen voor de zuivelsector, maar voor alle sectoren die getroffen zijn door de boycot’, benadrukt Maat.

Steun EU nodig

Het bedrijfsleven zelf werkt daar hard aan, maar kan niet zonder ondersteuning van Europa. LTO dringt er op daarom aan dat de EU geld vrij maakt voor exportpromotie, handelsdelegaties organiseert en zich inspant om handelsbelemmeringen sneller op te heffen.

Maat: ‘De komende week zullen we ons hiervoor in Brussel sterk maken. Zodat er meer afzetruimte komt voor tuinders, akkerbouwers, melkveehouders, pluimvee- en varkenshouders en vleesveehouders.’

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer