LLTB-afdeling Mergelland: landbouw aan zet

Binnen de afdeling Mergelland nemen we regelmatig deel aan overleggen bij overheidsinstellingen als gemeenten en provincie Limburg. Het wederzijds uitwisselen van informatie, uitdagingen en ontwikkelingen zorgt voor een duurzame samenwerking tussen verschillende belanghebbenden. Deze actieve manier van samenwerken biedt geen garantie voor de toekomst, maar draagt wel bij aan een gezonde dialoog.

Als producent van voedsel staan wij dicht bij de maatschappij. Het doel is deze maatschappij dicht bij de sector te krijgen. Overheidsinstellingen staan in dienst van deze maatschappij. Het informeren en adviseren van deze instellingen leidt uiteindelijk tot een goed fundament voor de agrarische sector in de toekomst.
De actieve samenwerking tussen de gemeente Eijsden-Margraten en de afdeling Mergelland heeft geleid tot de organisatie van een landbouwconferentie. Deze biedt ons als landbouwsector een uitgelezen kans ons te profileren binnen deze agrarisch actieve gemeente. Wij zijn dan ook de gemeente, en in het bijzonder de eerste Zuid-Limburgse wethouder van agrarische zaken, zeer dankbaar voor deze kans.
De landbouwconferentie behelst meer dan het openstellen van onze bedrijven ter bezichtiging. We laten zien hoe trots we zijn op wat we hebben bereikt en welke positieve, economische ontwikkelingen dit met zich meebrengt. Ook bekijken we waar we naartoe willen en welke nieuwe ontwikkelingen binnen de sector plaatsvinden.
Daarnaast zetten we in op het informeren van de algemene bevolking met betrekking tot positieve effecten van agrarische vooruitgang. Om draagvlak binnen de gemeenschap te creëren richten we ons op maatschappelijk verantwoord en rendabel ondernemerschap. Wij zien deze conferentie als een startsein voor een strategische toekomstvisie, met als hoofddoel het bestaansrecht van de agrarische sector binnen de maatschappij.

Stefan Lemlijn, Portefeuillehouder PR afdeling Mergelland

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer