VS-ambassadeur bezoekt bollenexporteur

Timothy Broas, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, bracht gisteren een werkbezoek aan bloembollenexportbedrijf De Ree in Lisserbroek.

VS%2Dambassadeur+bezoekt+bollenexporteur
© Anthos

Het werkbezoek was een initiatief van handelsorganisatie Anthos. Doel was onder meer de ambassadeur kennis te laten nemen van de exportinspecties voor zendingen bloembollen die bestemd zijn voor de Verenigde Staten.

De spelregels voor deze inspecties liggen vast in het zogeheten preclearance programma, dat gebaseerd is op een overeenkomst tussen Anthos, de NVWA en APHIS (de Amerikaanse plantenziektekundige dienst).

Geen importinspecties

Dit programma bestaat inmiddels 65 jaar. Door het preclearance programma worden containers met bloembollen bij aankomst in de Verenigde Staten niet meer aan importinspecties onderworpen. Er zijn daardoor geen risico’s op afkeuringen.

Het preclearance programma staat volgens Anthos aan de basis van het succes van de Nederlandse bloembollenexport naar de Verenigde Staten. Het is de grootste exportmarkt voor Nederland met een waarde van ongeveer 95 miljoen euro en een omvang van meer dan 1 miljard bloembollen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer