Wester+succesvol+in+Opmeer
Nieuws
© LOGO

Wester succesvol in Opmeer

John en Christel Wester uit Opmeer waren gisteren uitermate succesvol tijdens de Landbouwshow in Opmeer.

Ze gingen in totaal met zes titels naar huis, waaronder het algemeen kampioenschap met Ant 264.

Deze koe kreeg meer prijzen. De Albiorix-dochter won ook in de middenklasse en kreeg de prijs voor het beste uier van de dag. Wester concludeert na afloop dat hij eerder succesvol was op keuringen, maar dat drie titels voor dezelfde koe, wel erg bijzonder is.

Winnende bedrijfscollectie

Als klap op de vuurpijl maakte de koe ook deel uit van de winnende bedrijfscollectie, waarvoor Wester de prijs kreeg uit handen van Mark Paauw van Beemsterkaas. De ondernemer is hier erg blij mee. 'De prijs geeft toch aan waar je als bedrijf staat', stelt John Wester.

De andere twee koeien in die groep hadden niet alleen de beste uier in de rubriek, ook werden ze reservekampioen. Dropshot-dochter Carla 344 achter haar stalgenote Ant 264 en Ford-dochter Carla 316 bij de oudere koeien.

Vaste deelnemer

Bij die oudere koeien won Comestar Lheros-telg Marijtje 356 van Willem Bakker uit Nieuwe Niedorp, een vaste deelnemer aan deze show.

De vaarzentitel was voor Marcel van der Eijk uit Twisk, met 21 dieren in de catalogus de grootste inzender van koeien en kalveren van de dag. Hij bracht hiermee Copenhagen-dochter Marijtje 126 in de ring.

De reservetitel ging hier naar de roodbonte Bts-Avea Red de Detox (V. Shottle)-dochter van Diamond Genetics uit Zwolle en Rijnhof Genetics van Rens Laan uit Middenbeemster.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  1° / -2°
  50 %
 • Zondag
  5° / -1°
  50 %
 • Maandag
  5° / 1°
  50 %
Meer weer