Delfland+spoort+illegale+lozing+op
Nieuws
© Delfland

Delfland spoort illegale lozing op

De nieuwe meetapparatuur die toezichthouders van Hoogheemraadschap van Delfland sinds kort inzetten, heeft de eerste illegale waterlozing opgespoord.

De mobiele meetunits geven inzicht in veranderingen van de waterkwaliteit en helpen zo bij het traceren van de lozingen door glastuinbouwbedrijven.

Met deze meetunits kan een aantal parameters voor waterkwaliteit 24 uur per dag worden gemeten. De gegevens zijn op afstand te volgen door de toezichthouders. Op deze manier hebben zij een lozing gelokaliseerd en de overtreder op heterdaad betrapt.

Verhoogde concentraties

Ondanks de recente aansluiting op het riool van nagenoeg alle Westlandse glastuinbouwbedrijven, komen er nog steeds verhoogde concentraties gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater voor.

Recente berichtgeving over schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen maken duidelijk hoe belangrijk het is om illegale lozingen op te sporen, stelt het waterschap. In een aantal polders zijn de waarden dermate hoog dat Delfland er extra aandacht voor heeft.

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer