Delft+Blue+gietwater+voor+tuinders
Nieuws
© Hoogheemraadschap Delfland

Delft Blue gietwater voor tuinders

Project Delft Blue Water (DWB) is deze zomer uitgebreid naar de praktijk. Twee Westlandse tuinbouwbedrijven maken gebruik van het gietwater uit deze nieuwe waterbron.

Het gietwater wordt geleverd aan tomatenteler Cock van Schie en chrysantenteler Guus van Leeuwen in Kwintsheul. In totaal gaat het om een praktijkproef van 9 hectare, gedurende teeltseizoenen 2014 en 2015.

Dat meldt het Hoogheemraadschap van Delfland, dat betrokken is bij het project dat afgelopen jaar in de Demokwekerij Westland is getest.

Slootwater

DBW is een alternatieve bron dat slootwater via filters zuivert tot eersteklas gietwater. Bij de opstart wordt gebruik gemaakt van drinkwater. Het is een alternatief voor regenwater, dat in de zomer beperkt voorhanden is.

Delfland werkt samen met Evides Industriewater en Delfuent Services onder de vlag van Delft Blue Water aan een betaalbaar alternatief voor de huidige gietwaterbronnen die met een oplopend zoutgehalte kampen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer