Den Hoornse boerin de stoerste

De biologische druiventeler Hilde Jansen van boerderij Nieuw Tuinzight in het Zuid-Hollandse Den Hoorn is vandaag uitgeroepen tot Stoerste Bio Boerin van Nederland.

Den+Hoornse+boerin+de+stoerste
© Bionext

De prijs werd uitgereikt door burgemeester Arnoud Rodenburg van de Gemeente Midden-Delfland. De verkiezing is een initiatief van Bionext, ketenorganisatie voor biologische voeding en landbouw.

Winnares Jansen: 'Het stoerste vind ik dat ik altijd boer of tuinder heb willen zijn en nu al zo'n 35 jaar tuinder ben. Gewoon lekker in de grond telen én bovenal biodynamisch. Iets wat ik heel graag wilde en waar ik trots op ben dat ik dit heb kunnen waarmaken.'

Rodenburg: 'Zij heeft een bijzondere gedrevenheid voor haar druiven en is een parel in onze gemeente.'

Streekmarkt

Jansen is organiseert ook elk jaar een Streekmarkt, staat regelmatig op markten in de regio en maakt deel uit van een studiegroep met biodynamische boeren. Ook organiseert zij uitstapjes en rondleidingen op haar eigen druivenkwekerij.

Met de verkiezing voor Stoerste Bio Boerin wil Bionext bewustwording creëren bij het grote publiek. De verkiezing van de Stoerste Bio Boerin is georganiseerd in aanloop naar het Lekker naar de Boer weekend dat op 21 en 22 juni plaats vindt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer