Vion snijdt in inkoop non-food

Vion verwacht miljoenen euro’s te kunnen besparen door de inkoop van non-food producten uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Inkooporganisatie proQure uit Amsterdam gaat het vleesconcern hierin ondersteunen.

Vion+snijdt+in+inkoop+non%2Dfood
© Vion

Vion trekt proQure aan om scherper te kunnen onderhandelen en op een meer efficiënte en gestructureerde wijze in te kopen.

'Om het vertrouwen terug te winnen van klanten en van de markt, gaan we de komende twee jaar 100 tot 150 miljoen euro extra investeren', stelt financieel topman Jacques Straathof.

'Een deel van deze investeringen wordt gefinancierd door kosten te besparen op bijvoorbeeld inkoop non-food.'

Logistieke dienstverlening

Vion Food besteedt jaarlijks gemiddeld 11 procent van de omzet aan inkoop van non-food producten. Voorbeelden zijn energie, logistieke dienstverlening, inhuur van externe medewerkers, verpakkingsmaterialen, catering en schoonmaak.

Binnen Vion is vastgesteld dat er bij de inkoop non-food substantiële mogelijkheden tot kostenbesparing liggen. Om deze besparingen te realiseren, gaat Vion ook de interne organisatie rondom inkoop non-food anders inrichten.

Schaalvoordelen

De Nederlandse en Duitse Purchase Non Food teams worden samengevoegd, waarmee Vion beter gebruik gaat maken van de schaalvoordelen van de organisatie. Een voorbeeld van een gezamenlijk inkoopproject is de zeevracht naar Azië.

Door dit in één centraal contract onder te brengen, is een kostenbesparing van 2,5 miljoen euro op jaarbasis gerealiseerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer